Praktijk voor begeleiding bij levensthema's

Systemisch Traject

Is het voor jou duidelijk dat je op een andere manier wilt kijken naar je levensthema’s? Op zoek naar de oorzaak in plaats van symptoombestrijding?

Neem dan contact op.

In een oriënterend gesprek bespreken we vervolgens met elkaar de werkwijze van Implicare en kijken we of dit aansluit bij jouw wensen en verwachtingen.

Besluiten we na dit gesprek om samen verder te gaan, dan is de eerstvolgende afspraak het intake gesprek.

Hieraan vooraf stuur ik je een uitgebreide lijst toe met verdiepende vragen over jouw levensthema, waar ik tijdens de intake verder met je op in zoom.

Tijdens het Implicare traject ga je aan de slag met jezelf. Een traject bestaat na het intake gesprek uit minimaal drie en maximaal vijf sessies, die om de week plaats vinden.

Systemisch werk vormt de basis. Het is een transformerende vorm van werken waarbij ik gebruik maak van verschillende krachtige interventies zoals

- het genogram

- en individuele opstellingen

Drie sessies
1. Uitwerken van jouw genogram.
2. Individuele opstelling.
3. Implementerend gesprek.

Vijf sessies
Naast bovengenoemde 3 sessies omvat dit traject daarnaast:
4. Een tweede verdiepende individuele opstelling.
5. Implementerend gesprek naar aanleiding van de tweede opstelling.

Mocht je na afronding van een traject je levensthema op een andere laag willen bekijken of een nieuw levensthema willen onderzoeken, dan kan dat uiteraard.

Afhankelijk van je vraag en hoe lang het geleden is dat we samen op weg zijn geweest, zal ik met jou bekijken wat hierin wenselijk is en bied ik je een advies op maat voor het (vervolg) traject.

Een systemisch traject is een intensieve vorm van werken aan en met jezelf.
Hetgeen je bent aangegaan behoort echt de tijd te krijgen om te landen.

Gun jezelf de tijd. Je bent het waard!

implicare-004-1

Vijf natuurgerichte principes

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik volgens de vijf natuurgerichte principes Energie, Prikkeloverdracht, Drainage, Voeding en Psyche. Met behulp van deze principes kijk ik naar de mens als geheel. Alles is energie. Wanneer ons welzijn niet goed is, kan het zijn dat er sprake is van een blokkade waardoor de levensenergie onvoldoende door ons heen stroomt. Door middel van de interventies die ik toepas tijdens een sessie, kan de geblokkeerde energie loskomen en weer gaan stromen. Hierdoor kunnen schadelijke stoffen loskomen en worden afgevoerd (drainage) zodat het zenuwstelsel tot rust kan komen (prikkeloverdracht). Tijdens een sessie begeleid ik jou bij het krijgen van eigen inzichten in wat deze vijf natuurgerichte principes voor jou betekenen. Je creëert nieuwe verhaallijnen voor jezelf en kunt die vervolgens toepassen in jouw (nieuwe) levensstijl (voeding). Je krijgt zodoende weer zicht op jezelf en je werkt tegelijkertijd aan het herstel van een gezond welzijn (psyche).

Boosheid maakt me groot
Groter dan ik ben
Angst maakt me klein
Kleiner dan ik ben
Liefde maakt me heel
Heelt me dat ik ben
Die ik diep van binnen ken

Henk Wolters

Tarieven

implicare-001b

Oriënterend gesprek: gratis

Een telefonisch gesprek van maximaal dertig minuten. In dit gesprek bespreken we de werkwijze van Implicare en kijken we of dit aansluit bij jouw wensen en verwachtingen en of we samen verder op pad gaan.

Intake: €90,-

Dit gesprek is de start van jouw traject. Jouw levensthema en vraag staat hierin centraal. De uitgebreide vragenlijst die je vooraf dit gesprek hebt ingevuld en terug gestuurd wordt besproken. De intake duurt een uur.

Sessie: €120,-

Na de intake start je met de sessies. Een traject bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf sessies en één sessie duurt één tot anderhalf uur.

Losse opstelling: €230,-

Soms kan je behoefte zijn om op een vraag die je hebt eenmalig in te zoomen. Dit kan met een losse opstelling. Deze opstelling duurt ongeveer twee uur.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Doordat Implicare een BATC natuurgeneeskundige praktijk is, kan een traject (gedeeltelijk) vanuit de zorgverzekering worden vergoed. Dit geldt niet voor een losse opstelling en is verder afhankelijk van de zorgverzekering die je hebt. De vergoeding gaat niet van je eigen risico af. Implicare is niet verantwoordelijk voor de vergoedingen die je wel of niet van je zorgverzekeraar ontvangt. Het is daarom raadzaam om vooraf ons contact met je zorgverzekeraar te bellen en te vragen of je recht hebt op vergoeding. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Beroepsvereniging

Implicare is ingeschreven bij en lid van de beroepsvereniging BATC (zie voor meer informatie www.BATC.nl).

Afspraak verzetten / annuleren

Mocht je een afspraak willen verzetten dan kan dit tot minimaal 48 uur van tevoren. Als je je afmeldt binnen 48 uur of je komt niet op de afspraak, dan worden de totale kosten voor jouw gereserveerde tijd in rekening gebracht. Deze kosten kun je niet declareren.

 

 

'De verandering die je zoekt zit altijd in jezelf' - Buddha

Systemisch werk

Systemisch werk heeft als uitgangspunt dat je wordt beïnvloed door de systemen waarvan je deel uitmaakt. Zo'n systeem is bijvoorbeeld je familie, je gezin van herkomst. Maar ook het bedrijf waar je voor werkt. de sportvereniging waar je lid van bent, de vriendengroep die je hebt. Welke regels er gelden binnen het systeem en de plek die jij daar inneemt, bepaald in grote lijnen (vaak onbewust) wat je doet en waarom.

Systemisch werk is een manier van inzicht krijgen in jouw eigen plek en de relatie die je hebt met anderen in dat systeem. Het laat je zien waar belemmeringen zitten en waarom je bijvoorbeeld steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag. Gedrag dat je remt in ontwikkeling en persoonlijke groei en wat vaak een levensthema voor je is. Door middel van systemische gesprekken kun je hier meer zicht op krijgen. Dit kan vervolgens tot acceptatie leiden en je het inzicht geven wat je nodig hebt om de oplossing in jezelf te vinden.

 

Genogram

Een genogram is een onderdeel van systemisch werk en is feitelijke teken-weergave van jouw familierelaties (systeem). Het wordt gebruikt om informatie over jouw familie te verzamelen, zoals erfelijke patronen, psychische factoren, onderlinge relaties. Doordat het getekend wordt, is het een manier om snel je familiestructuur te overzien doordat je het visualiseert. Het is daardoor een handig middel om (verborgen) patronen en dynamieken in je gezin van herkomst te ontdekken. Het genogram wordt tijdens een aparte sessie uitgewerkt.

 

Opstelling

Een opstelling maakt symptomen en onbewuste dynamieken inzichtelijk en is een krachtig middel om op terugkerende levensthema’s een antwoord te krijgen. Het kan je vaak op een verrassende manier inzicht geven in de onbewuste patronen die aan jouw vraag ten grondslag liggen en vaak van generatie op generatie worden doorgegeven. Soms wordt het direct inzichtelijk, soms heeft het meer tijd nodig om te openbaren. Een opstelling zorgt er hoe dan ook voor dat er weer beweging kan komen in dat wat vast zit en zich steeds maar lijkt te herhalen in jouw leven. Vaak zonder dat je dit cognitief begrijpt. Dat hoeft ook niet. Een opstelling gaat over voelen van dat wat er is zodat hetgeen wat vast zat los komt en weer kan stromen.

Het Implicare traject leent zich erg goed voor individuele opstellingen. Het is ontstaan vanuit de gedachte dat een opstelling feitelijk niet los op zichzelf staat maar vaak een onderdeel is van het proces waar je je in bevind.

Wanneer je jouw proces op de Implicare manier in traject aangaat, ga je op een zeer diepe laag met jezelf aan de slag. Hierin heb ik ontdekt dat je jouw innerlijke beweging en daarmee bewustwording in jezelf diep verankerd en daarmee het proces meer in jezelf integreert.

Hoe werkt een opstelling? Een familiesysteem kun je zien als een mobiel met bovenin de voorouders en onderin de kinderen. Een systeem zoekt net als een mobiel naar evenwicht en balans volgens de familiesysteemregels (dynamieken) die er zijn. Het leven bestaat bijvoorbeeld uit de dynamiek van geven en ontvangen. Als deze dynamiek door wat voor oorzaak dan ook verstoord geraakt is, ontstaan er knoopjes in de draden van de mobiel. Systemisch noemen we dit verstrikkingen. Hierdoor kan de levensenergie niet goed naar beneden stromen en worden er problemen ervaren door de generaties daarna die, als de verstrikking blijft, weer worden door gegeven aan de generatie na hen.

De methode is ontwikkeld door Bert Hellinger en in de loop der jaren aan verandering onderhevig geweest. Ik heb het opstellen geleerd van Hylke Bonnema, in wat hij ‘het nieuwe opstellen’ noemt. De essentie van het nieuwe opstellen is dat je bereid bent om even niet-wetend open te staan voor datgene wat zich aandient. Dat betekent dat wat er zich ook aandient in de opstelling wordt waargenomen en vervolgens ongemoeid gelaten wordt. Hetgeen zich aandient gaan we niet veranderen of ‘beter maken’, zoals jij, je partner of je familie zou vinden dat het moet zijn. Het is wat het is. Hierin vertrouw ik volledig op dat er transformatie plaatsvindt, bewust of onbewust.

Tijdens jouw proces neem ik je mee in het besef dat alleen jij de verantwoordelijkheid draagt voor het leven wat jij leeft. Samen kijken we naar hoe jij daar in het hier & nu mee om wilt gaan.

Voel je welkom!

 

ww-tar

Implicare

Implicare helpt mensen die vastlopen in levensthema’s zoals bijvoorbeeld het zich altijd aanpassen aan de ander en zichzelf niet goed genoeg vinden, om vervolgens zichzelf te leren accepteren en te weten wie ze zijn en wat ze voor zichzelf betekenen.

- Claudia -

Contact

T 06 418 331 90
claudia@implicare.nl
K.v.K.  76504352
AGB-code: 90108486

 
Vreekesweid 1 Broek op Langedijk

De praktijk is alleen op afspraak te bezoeken.