Praktijk voor begeleiding bij levensthema's

Systemisch traject of Losse opstelling?

Is het voor jou duidelijk dat je op een andere manier wilt kijken naar je levensthema’s? Op zoek naar de oorzaak in plaats van symptoombestrijding? Neem dan contact op.

In het oriënterend gesprek bespreken we met elkaar de werkwijze van Implicare en kijken we of dit aansluit bij jouw wensen en verwachtingen.

Met Implicare begeleid ik je op systemische wijze bij je levensthema, zoals bijvoorbeeld dat je je altijd aan de ander aanpast of dat je jezelf niet goed genoeg vindt.

Dit kan 1 op 1 in traject vorm met behulp van een vast aantal sessies, of met een losse individuele opstelling. Implicare biedt in zowel traject vorm als in een losse opstelling verschillende vormen van opstellen aan. De vorm waarin de opstelling plaatsvindt kiezen we op basis van wat het beste bij jou past.

Een opstelling geeft je inzicht in wat jij nodig hebt om de oplossing voor jouw levensthema nog meer in jezelf te vinden, waardoor acceptatie en heling kan gaan plaatsvinden.

Traject
Besluiten we na het oriënterend gesprek om samen verder in traject te gaan, dan is de eerstvolgende afspraak het intake gesprek.
Hieraan vooraf stuur ik je een uitgebreide lijst toe met verdiepende vragen over jouw levensthema, waar ik tijdens de intake verder met je op in zoom.
Tijdens het Implicare traject ga je aan de slag met jezelf. Een traject bestaat na het intake gesprek uit minimaal drie en maximaal vijf sessies, die om de week plaats vinden.

Systemisch werk vormt de basis. Het is een transformerende vorm van werken waarbij ik gebruik maak van verschillende krachtige interventies zoals

- het genogram
- en individuele opstellingen

Drie sessies
1. Uitwerken van jouw genogram.
2. Individuele opstelling.
3. Implementerend gesprek.

 

Vijf sessies
Naast bovengenoemde 3 sessies omvat dit traject daarnaast:
4. Een tweede verdiepende individuele opstelling.
5. Implementerend gesprek naar aanleiding van de tweede opstelling.

 

implicare-004-1

Vijf natuurgerichte principes

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik volgens de vijf natuurgerichte principes Energie, Prikkeloverdracht, Drainage, Voeding en Psyche. Met behulp van deze principes kijk ik naar de mens als geheel. Alles is energie. Wanneer ons welzijn niet goed is, kan het zijn dat er sprake is van een blokkade waardoor de levensenergie onvoldoende door ons heen stroomt. Door middel van de interventies die ik toepas tijdens een sessie, kan de geblokkeerde energie loskomen en weer gaan stromen. Hierdoor kunnen schadelijke stoffen loskomen en worden afgevoerd (drainage) zodat het zenuwstelsel tot rust kan komen (prikkeloverdracht). Tijdens een sessie begeleid ik jou bij het krijgen van eigen inzichten in wat deze vijf natuurgerichte principes voor jou betekenen. Je creëert nieuwe verhaallijnen voor jezelf en kunt die vervolgens toepassen in jouw (nieuwe) levensstijl (voeding). Je krijgt zodoende weer zicht op jezelf en je werkt tegelijkertijd aan het herstel van een gezond welzijn (psyche).

De natuur als natuurlijke helper?
Naast de beschikking tot het hebben van een fijne praktijkruimte, werk ik ook graag samen in en met de natuur. Een opstelling in de natuur, in de bossen van Castricum, is enorm verrijkend en werkt vaak zeer ondersteunend aan jouw vraag.

 

Magisch
Een opstelling is een intense maar bovenal magische vorm van werken aan en met jezelf. Je maakt je eigen innerlijke reis. Hetgeen je bent aangegaan heeft vaak tijd nodig om te landen. Gun jezelf de tijd. Je bent het waard!

Tarieven

implicare-001b

Oriënterend gesprek: gratis
Een telefonisch gesprek van maximaal dertig minuten waarin de werkwijze van Implicare wordt besproken en wordt afgestemd of dit aansluit bij jouw wensen en verwachtingen.

Traject: €520,-
Dit is inclusief de intake van één uur, de voorbereiding en verwerking van de door jou aan de intake vooraf ingevulde vragenlijst en drie sessies van elk één á anderhalf uur.
Je kunt het bedrag bij de start van het traject in één keer betalen of €130,- per afspraak.
Mocht je hierna verder willen in traject met sessie 4 en 5, dan betaal je €260,- inéén of €130,- per keer.

Losse opstelling of sessie: €230,-
Is het je behoefte om op een vraag die je hebt in te zoomen zonder traject, dan kan dit met een losse opstelling. Deze opstelling duurt ongeveer twee uur. Of wil je bijvoorbeeld alleen je genogram in kaart brengen, dan kan dit ook in een eenmalige sessie van ca. 2 uur.

Vergoeding zorgverzekeraar
Doordat Implicare een BATC natuurgeneeskundige praktijk is, kan een traject (gedeeltelijk) vanuit de zorgverzekering worden vergoed. Dit geldt niet voor een losse opstelling en is verder afhankelijk van de zorgverzekering die je hebt. De vergoeding gaat niet van je eigen risico af. Implicare is niet verantwoordelijk voor de vergoedingen die je wel of niet van je zorgverzekeraar ontvangt. Het is daarom raadzaam om vooraf ons contact met je zorgverzekeraar te bellen en te vragen of je recht hebt op vergoeding. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Beroepsvereniging
Implicare is ingeschreven bij en lid van de beroepsvereniging BATC. Zie voor meer informatie www.BATC.nl

Afspraak verzetten / annuleren
Mocht je een afspraak willen verzetten dan kan dit tot minimaal 48 uur van tevoren. Als je je afmeldt binnen 48 uur of je komt niet op de afspraak, dan worden de totale kosten voor jouw gereserveerde tijd in rekening gebracht. Deze kosten kun je niet declareren.

'De verandering die je zoekt zit altijd in jezelf' - Buddha

Systemisch werk
Systemisch werk heeft als uitgangspunt dat je wordt beïnvloed door de systemen waarvan je deel uitmaakt. Zo'n systeem is bijvoorbeeld je familie, je gezin van herkomst, het bedrijf waar je werkt, de vereniging waar je lid van bent, de vriendengroep die je hebt. Welke regels er gelden binnen het systeem en de plek die jij daar inneemt, bepaald in grote lijnen (vaak onbewust) wat je doet en waarom.

Systemisch werk is een manier van inzicht krijgen in jouw eigen plek en de relatie die je hebt met anderen in dat systeem. Het laat je zien waar belemmeringen zitten en waarom je bijvoorbeeld steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag. Gedrag dat je remt in ontwikkeling en persoonlijke groei en wat vaak een levensthema voor je is. Door middel van systemische werk kun je hier meer zicht op krijgen. Dit kan vervolgens tot acceptatie leiden en je het inzicht geven wat je nodig hebt om de oplossing in jezelf te vinden.

Genogram
Een genogram is een onderdeel van systemisch werk en is feitelijke teken-weergave van jouw familierelaties (systeem). Het wordt gebruikt om informatie over jouw familie te verzamelen, zoals erfelijke patronen, psychische factoren, onderlinge relaties. Doordat het getekend wordt, is het een manier om snel je familiestructuur te overzien doordat je het visualiseert. Het is daardoor een handig middel om (verborgen) patronen en dynamieken in je gezin van herkomst te ontdekken en op die manier nieuwe inzichten te verkrijgen. Het genogram wordt tijdens een aparte sessie uitgewerkt.

Opstelling
Een opstelling maakt symptomen en onbewuste dynamieken inzichtelijk en is een krachtig middel om op terugkerende levensthema’s een antwoord te krijgen. Het kan je vaak op een verrassende manier inzicht geven in de onbewuste patronen die aan jouw vraag ten grondslag liggen en vaak van generatie op generatie worden doorgegeven. Soms wordt het direct inzichtelijk, soms heeft het meer tijd nodig om te openbaren. Een opstelling zorgt er hoe dan ook voor dat er weer beweging kan komen in dat wat vast zit en zich steeds maar lijkt te herhalen in jouw leven. Vaak zonder dat je dit cognitief begrijpt. Dat hoeft ook niet. Een opstelling gaat over voelen van dat wat er is zodat hetgeen wat vast zat los komt en weer kan stromen.

Het Implicare traject leent zich erg goed voor individuele opstellingen. Het is ontstaan vanuit de gedachte dat een opstelling feitelijk niet los op zichzelf staat maar vaak een onderdeel is van het proces waar je je in bevind. De verschillende sessies staan in verbinding met elkaar en zijn daarin ondersteunend aan jouw proces.

Een losse individuele sessie duurt ongeveer 2 uur. In een kort gesprek vooraf de opstelling verhelderen we samen jouw vraag. Wanneer je vraag, jouw verlangen, duidelijk is, beginnen we met opstellen.

Verschillende vormen
Implicare biedt in zowel traject vorm als in een losse opstelling verschillende vormen van opstellen aan. De vorm waarin de opstelling plaatsvindt kiezen we op basis van wat het beste bij jou past.

  • Blaadjesmethode: Met behulp van vloerankers stel je datgene op wat zich met betrekking tot jouw vraagstuk en binnen jouw systeem aandient. Je ervaart zelf hoe het is op de plek van datgene wat wordt opgesteld. Samen onderzoeken we verschillende posities en worden er op deze manier verschillende perspectieven bekeken en ingevoeld.
  • Systemisch lichaamswerk: Bij een systemisch lichaamswerk opstelling lig je aangekleed op een massagetafel en wordt met een zachte ondersteunende aanraking de taal van het lijf en het systeem gevolgd. Samen onderzoeken we datgene wat jouw lijf je wilt vertellen en kijken we naar hoe jij aanwezig bent in jouw lijf en naar waar het gespannen, zwaar of leeg voelt.
  • LIP (Life Integration Process): Vanaf jouw huidige plek in het Nu kijken we naar je eerder doorlopen levensfasen. Samen onderzoeken we hoe je datgene wat zichtbaar wordt kan integreren zodat je de fase kan accepteren zoals het was en het verleden in het verleden mag blijven, de plek waar het hoort. LIP gaat ervan uit dat de oorzaak van onze problemen vaak niet de gebeurtenissen zelf zijn, maar hoe we ons er in het Nu mee verhouden.
  • Tafelopstelling: Met behulp van poppetjes maak je een weergave van jouw gezin van herkomst op tafel.

De essentie van het opstellen bij Implicare, of je dat nu in traject vorm of in een losse opstelling ervaart, is dat je bereid bent om even niet-wetend open te staan voor datgene wat zich aandient. Dat betekent dat wat er zich ook aandient in de opstelling wordt waargenomen en vervolgens ongemoeid gelaten wordt. Hetgeen zich aandient gaan we niet veranderen of ‘beter maken’, zoals jij, je partner of je familie zou vinden dat het moet zijn. Het is wat het is. Hierin vertrouw ik volledig op dat er transformatie plaatsvindt, bewust of onbewust.

Tijdens jouw proces neem ik je mee in het besef dat alleen jij de verantwoordelijkheid draagt voor het leven wat jij leeft. Samen kijken we naar hoe jij daar in het hier & nu mee om wilt gaan.

Voel je welkom!

 

ww-tar

Implicare

Boosheid maakt me groot
Groter dan ik ben
Angst maakt me klein
Kleiner dan ik ben
Liefde maakt me heel
Heelt me dat ik ben
Die ik diep van binnen ken

Henk Wolters

Contact

T 06 418 331 90
claudia@implicare.nl
K.v.K.  76504352
AGB-code: 90108486

 
Vreekesweid 1 Broek op Langedijk

De praktijk is alleen op afspraak te bezoeken.