Praktijk voor begeleiding bij levensthema's

Wat past bij jou?

Is het voor jou duidelijk dat je op een andere manier wilt kijken naar je levensthema’s? Op zoek naar de oorzaak in plaats van symptoombestrijding? Neem dan contact op.

In het oriënterend gesprek bespreken we met elkaar de werkwijze van Implicare en kijken we of dit aansluit bij jouw wensen en verwachtingen.

Met Implicare begeleid ik je op systemische wijze bij je levensthema, zoals bijvoorbeeld dat je je altijd aan de ander aanpast of dat je jezelf niet goed genoeg vindt.

Individueel kan dit in een 1 op 1 traject met behulp van een vast aantal sessies of met een individuele opstelling. Implicare biedt in zowel traject vorm als in een individuele opstelling verschillende vormen van opstellen aan. De vorm waarin de opstelling plaatsvindt kiezen we op basis van wat het beste bij jou past.

Een opstelling geeft je inzicht in wat jij nodig hebt om de oplossing voor jouw levensthema nog meer in jezelf te vinden, waardoor acceptatie en heling kan gaan plaatsvinden.

Traject
Besluiten we na het oriënterend gesprek om samen verder in traject te gaan, dan is de eerstvolgende afspraak het intake gesprek.
Hieraan vooraf stuur ik je een uitgebreide lijst toe met verdiepende vragen over jouw levensthema, waar ik tijdens de intake verder met je op in zoom.
Tijdens het Implicare traject ga je aan de slag met jezelf. Een traject bestaat na het intake gesprek uit minimaal drie en maximaal vijf sessies, die om de week plaats vinden.

Systemisch werk vormt de basis. Het is een transformerende vorm van werken waarbij ik gebruik maak van verschillende krachtige interventies zoals

- het genogram
- en individuele opstellingen

Intake +drie sessies
0. Intake
1. Uitwerken van jouw genogram.
2. Individuele opstelling.
3. Implementerend gesprek.

 

Intake + vijf sessies
Naast bovengenoemde intake en sessies omvat dit traject daarnaast:
4. Een tweede verdiepende individuele opstelling.
5. Implementerend gesprek naar aanleiding van de tweede opstelling.

 

implicare-004-1

Ondernemers Groei-Kring

Op een zeer krachtige manier onderzoeken wat jou tegenhoudt om ten volste vanuit jouw eigen potentieel te leven en vanuit daar te ondernemen.

Ontdekken hoe je vanuit verbinding met jezelf jouw onderneming laat groeien door op zoek te gaan naar de essentie en hierin Inzicht, Acceptatie en Flow ervaren.

Wil jij dat ook?

  • Zes bijeenkomsten met zes ondernemende deelnemers;
  • Een vaste groep waarin samen Groeien en Vertrouwen centraal staat;
  • Start: 5 september 2023;
  • Zie Agenda voor meer informatie en meld je snel aan voor deze unieke, verdiepende en ondernemende reis!

Opstellingen Workshop

H𝗼𝗲 𝘇𝗶𝗲𝘁 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗻 𝗲𝗿𝘂𝗶𝘁, 𝗮𝗹𝘀 𝗷𝗲 𝘃𝗼𝗹𝗹𝗲𝗱𝗶𝗴 𝘃𝗮𝗻𝘂𝗶𝘁 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗽𝗼𝘁𝗲𝗻𝘁𝗶𝗲𝗲𝗹 𝘇𝗼𝘂 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗻?
De afgelopen jaren heb ik een oer-oude levensenergie in mijzelf mogen ontdekken. Een energie die erop gericht is om mij volledig vanuit eigen potentieel te laten leven.

En dit gun ik jou ook om te ontdekken!

Op verschillende momenten in het jaar organiseer ik een
Opstellingen Workshop waarbij er met de kracht van de groep wordt gewerkt en waarin de energie van jouw verlangen en potentieel centraal staat.

Je bent van harte welkom om hieraan als vraagsteller of als representant deel te nemen!

Zie Agenda voor de data en om je aan te melden.

Tarieven

Oriënterend gesprek: gratis
Een telefonisch gesprek van maximaal dertig minuten waarin de werkwijze van Implicare wordt besproken en wordt afgestemd of dit aansluit bij jouw wensen en verwachtingen.

Traject: € 130,- per sessie
Een individueel traject betreft de voorbereiding en verwerking van de door jou aan de intake vooraf ingevulde vragenlijst, de intake van één uur en minimaal drie sessies van elk één á anderhalf uur.

Individuele opstelling: € 230,-
Is het je behoefte om op een vraag die je hebt in te zoomen zonder traject of groep, dan kan dit met een individuele opstelling. Deze opstelling duurt ongeveer twee uur.

Ondernemers Groei-Kring: € 885,-
De Ondernemers Groei-Kring kent een vaste groep van zes ondernemers die gedurende zes bijeenkomsten bij elkaar komen. Een bijeenkomst duurt drie uur uur en vindt om de drie weken plaats.

Opstellingen workshop: € 175,- of € 35,-
Bij de workshop kun je als vraagsteller je eigen vraag inbrengen die gezamenlijk met de groep onderzocht wordt. Als vraagsteller is je investering €175,- Per workshop is er ruimte voor twee vraagstellers en max acht representanten. Mocht je geen eigen vraag hebben of het nog wat spannend vinden om als vraagsteller te starten, dan kun je meedoen als representant en is je investering €35,-. Je bent als representant dienend aan de vraag van de vraagsteller en tevens werk je zo ook indirect aan jezelf, doordat er altijd iets van jezelf tijdens de opstelling geraakt dan wel geopenbaard wordt.

  • Diensten van Implicare zijn vrijgesteld van BTW.
implicare-001b

Vergoeding zorgverzekeraar
Doordat Implicare een BATC natuurgeneeskundige praktijk is, kan een traject (gedeeltelijk) vanuit de zorgverzekering worden vergoed. Dit geldt niet voor een individuele of workshop opstelling en is verder afhankelijk van de zorgverzekering die je hebt. De vergoeding gaat niet van je eigen risico af. Implicare is niet verantwoordelijk voor de vergoedingen die je wel of niet van je zorgverzekeraar ontvangt. Het is daarom raadzaam om vooraf ons contact met je zorgverzekeraar te bellen en te vragen of je recht hebt op vergoeding. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Beroepsvereniging
Implicare is ingeschreven bij en lid van de beroepsvereniging BATC. Zie voor meer informatie www.BATC.nl

Afspraak verzetten / annuleren
Mocht je een afspraak van een individueel traject of individuele opstelling willen verzetten of annuleren, dan kan dit tot minimaal 48 uur van tevoren. Als je je afmeldt binnen 48 uur of je komt niet op de afspraak, dan worden de totale kosten voor jouw gereserveerde tijd in rekening gebracht. Deze kosten kun je niet declareren. Zie voor de overige annuleringsvoorwaarden de algemene voorwaarden van Implicare.

'De verandering die je zoekt zit altijd in jezelf' - Buddha

Systemisch werk
Systemisch werk heeft als uitgangspunt dat je wordt beïnvloed door de systemen waarvan je deel uitmaakt. Zo'n systeem is bijvoorbeeld je familie, je gezin van herkomst, het bedrijf waar je werkt, de vereniging waar je lid van bent, de vriendengroep die je hebt. Welke regels er gelden binnen het systeem en de plek die jij daar inneemt, bepaald in grote lijnen (vaak onbewust) wat je doet en waarom.

Systemisch werk is een manier van inzicht krijgen in jouw eigen plek en de relatie die je hebt met anderen in dat systeem. Het laat je zien waar belemmeringen zitten en waarom je bijvoorbeeld steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag. Gedrag dat je remt in ontwikkeling en persoonlijke groei en wat vaak een levensthema voor je is. Door middel van systemische werk kun je hier meer zicht op krijgen. Dit kan vervolgens tot acceptatie leiden en je het inzicht geven wat je nodig hebt om de oplossing in jezelf te vinden.

Genogram
Een genogram is een onderdeel van systemisch werk en is feitelijke teken-weergave van jouw familierelaties (systeem). Het wordt gebruikt om informatie over jouw familie te verzamelen, zoals erfelijke patronen, psychische factoren, onderlinge relaties. Doordat het getekend wordt, is het een manier om snel je familiestructuur te overzien doordat je het visualiseert. Het is daardoor een handig middel om (verborgen) patronen en dynamieken in je gezin van herkomst te ontdekken en op die manier nieuwe inzichten te verkrijgen. Het genogram wordt tijdens een aparte sessie uitgewerkt.

Opstelling
Een opstelling maakt symptomen en onbewuste dynamieken inzichtelijk en is een krachtig middel om op terugkerende levensthema’s een antwoord te krijgen. Het kan je vaak op een verrassende manier inzicht geven in de onbewuste patronen die aan jouw vraag ten grondslag liggen en vaak van generatie op generatie worden doorgegeven. Soms wordt het direct inzichtelijk, soms heeft het meer tijd nodig om te openbaren. Een opstelling zorgt er hoe dan ook voor dat er weer beweging kan komen in dat wat vast zit en zich steeds maar lijkt te herhalen in jouw leven. Vaak zonder dat je dit cognitief begrijpt. Dat hoeft ook niet. Een opstelling gaat over voelen van dat wat er is zodat hetgeen wat vast zat los komt en weer kan stromen.

Het Implicare traject leent zich erg goed voor individuele opstellingen. Het is ontstaan vanuit de gedachte dat een opstelling feitelijk niet los op zichzelf staat maar vaak een onderdeel is van het proces waar je je in bevind. De verschillende sessies staan in verbinding met elkaar en zijn daarin ondersteunend aan jouw proces.

Een losse individuele sessie duurt ongeveer 2 uur. In een kort gesprek vooraf de opstelling verhelderen we samen jouw vraag. Wanneer je vraag, jouw verlangen, duidelijk is, beginnen we met opstellen.

Verschillende vormen
Implicare biedt in zowel traject vorm als in een losse opstelling verschillende vormen van opstellen aan. De vorm waarin de opstelling plaatsvindt kiezen we op basis van wat het beste bij jou past.

  • Blaadjesmethode: Met behulp van vloerankers stel je datgene op wat zich met betrekking tot jouw vraagstuk en binnen jouw systeem aandient. Je ervaart zelf hoe het is op de plek van datgene wat wordt opgesteld. Samen onderzoeken we verschillende posities en worden er op deze manier verschillende perspectieven bekeken en ingevoeld.
  • Systemisch lichaamswerk: Bij een systemisch lichaamswerk opstelling lig je aangekleed op een massagetafel en wordt met een zachte ondersteunende aanraking de taal van het lijf en het systeem gevolgd. Samen onderzoeken we datgene wat jouw lijf je wilt vertellen en kijken we naar hoe jij aanwezig bent in jouw lijf en naar waar het gespannen, zwaar of leeg voelt.
  • LIP (Life Integration Process): Vanaf jouw huidige plek in het Nu kijken we naar je eerder doorlopen levensfasen. Samen onderzoeken we hoe je datgene wat zichtbaar wordt kan integreren zodat je de fase kan accepteren zoals het was en het verleden in het verleden mag blijven, de plek waar het hoort. LIP gaat ervan uit dat de oorzaak van onze problemen vaak niet de gebeurtenissen zelf zijn, maar hoe we ons er in het Nu mee verhouden.
  • Tafelopstelling: Met behulp van poppetjes maak je een weergave van jouw gezin van herkomst op tafel.

De essentie van het opstellen bij Implicare, of je dat nu in traject vorm of in een losse opstelling ervaart, is dat je bereid bent om even niet-wetend open te staan voor datgene wat zich aandient. Dat betekent dat wat er zich ook aandient in de opstelling wordt waargenomen en vervolgens ongemoeid gelaten wordt. Hetgeen zich aandient gaan we niet veranderen of ‘beter maken’, zoals jij, je partner of je familie zou vinden dat het moet zijn. Het is wat het is. Hierin vertrouw ik volledig op dat er transformatie plaatsvindt, bewust of onbewust.

Tijdens jouw proces neem ik je mee in het besef dat alleen jij de verantwoordelijkheid draagt voor het leven wat jij leeft. Samen kijken we naar hoe jij daar in het hier & nu mee om wilt gaan.

Voel je welkom!

 

ww-tar

Implicare

Boosheid maakt me groot
Groter dan ik ben
Angst maakt me klein
Kleiner dan ik ben
Liefde maakt me heel
Heelt me dat ik ben
Die ik diep van binnen ken

Henk Wolters

Contact

T 06 418 331 90
claudia@implicare.nl
K.v.K.  76504352
AGB-code: 90108486

 
Vreekesweid 1 Broek op Langedijk

De praktijk is alleen op afspraak te bezoeken.