Wat beteken jij voor jezelf?

Het was tijdens mijn eigen reis tot opsteller, in de opleiding bij Hylke Bonnema, dat ik merkte dat het begeleiden van opstellingen eigenlijk bijzonder moeiteloos door mij heen bewoog.
Het ging als het ware vanzelf en ik haalde er veel genoegdoening en dankbaarheid uit.
Aanvankelijk had ik dan ook het idee om deze manier van werken binnen de jeugdhulpverlening verder te ontwikkelen.
Dit was de branche waar ik toen werkte en waar ik zo’n 23 jaar werkzaam ben geweest.
Dát idee bleek alleen niet echt de bedoeling te zijn, zoals het leven zich nu eenmaal simpelweg ontvouwt en niet laat leiden.
En zo ontstond er eind 2019 vanuit het diepe verlangen om meer mensen in contact te brengen met het helende opstellingenwerk, nog een ánder idee.
Het idee van een eigen Praktijk.
Na een avondje verwoed brainstormen en een diepe meditatie was de naam daar:
Implicare – Gedreven door Leven
Implicare betekent in het Italiaans ‘iets betekenen’.
De onderliggende vraag in deze is: ‘Weet jij wat je voor jezelf betekent?’
Opstellingenwerk heeft mij gaandeweg steeds dieper doen inzien en laten voelen wat het antwoord voor mij op deze vraag eigenlijk is.
En alhoewel geen enkele opstelling met elkaar te vergelijken valt, wordt telkens toch zo mooi duidelijk dat de ‘uitkomst’ van een opstelling altijd precies datgene laat zien wat voor diegene passend en van betekenis is.
Brigitte verwoord het na haar opstelling als volgt:
‘Ik heb aan de hand van een vraag die ik had bij Claudia een familieopstelling mogen doen. Het heeft me meer gebracht dan alleen antwoord op die vraag. Ook een bevestiging op wat ik al vermoedde maar duidelijk werd tijdens de opstelling heeft mij doen inzien dat dingen anders kunnen en dat ik er mag zijn. Claudia is een fijn mens om door te mogen worden begeleid. No nonsens en stelt gerichte vragen die je aan het denken zetten. Ik ben heel blij dat ik haar heb leren kennen en door haar begeleid mocht worden.’
Wil je de vraag ‘Weet jij wat je voor jezelf betekent?’ ook eens onderzoeken met Implicare?
Je bent welkom!
Op de website vind je de verschillende werkwijzen en vormen die ik aanbied https://implicare.nl/werkwijze-tarieven/
Zit er iets tussen wat bij je past?
Of weet je niet zeker of dit iets voor jou is maar ben je wel nieuwsgierig?
Neem eens vrijblijvend contact op! Ik hoor je graag.