Praktijk voor begeleiding bij levensthema's

Herken je dit?

Als kind kan ons van alles overkomen waardoor we afraken van wie we echt zijn. Maskers en overlevingsmechanismes hebben ons toen geholpen om zo goed mogelijk te kunnen (over)leven. Dit mechanisme wordt een patroon en draag je vaak zonder dat je er erg in hebt met je mee naar je volwassen leven. Daar heeft het echter geen functie meer, maar kan het je behoorlijk in de weg zitten.

Wat jou als kind is overkomen, daar heb je geen invloed op. Je kan de situatie van toen niet veranderen. Misschien heb je hier al veel over gesproken of naar gekeken. Misschien weet je niet of en wat er zich in jouw kindertijd heeft afgespeeld. In ieder geval lukt het je niet om vooruit te komen. Dezelfde thema's spelen steeds weer op. Je draait voor je gevoel in cirkels. Voelt je vast zitten. Er kan dan sprake zijn van een (onbewuste) dynamiek, die ooit ergens is ontstaan en van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Wanneer je hiernaar gaat kijken, heb ik ontdekt dat het niet gaat om het vinden van dé waarheid, maar om het vinden van je eigen waarheid. Dat je als het ware weer gaat voelen wat voor jou waar is en je je eigen verhaal hiervan maakt. Op deze manier neem je de verantwoording voor jouw leven en draag je je eigen lot.

Implicare begeleid je op een systemische wijze bij het onderzoeken en vinden van jouw eigen waarheid. Je zelfkennis en -inzicht wordt vergroot en je leert weer verantwoording te nemen voor jouw leven.

implicare-001b-1

'Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid' - Albert Einstein

implicare-004

Voorbeelden van steeds terugkerende thema’s/levensvragen

  • Je hebt het gevoel dat je nergens bij hoort.
  • Je kunt je eigen plek in het leven niet vinden en innemen.
  • Je hebt moeite met het behouden van een relatie.
  • Je hebt moeite met het behouden van een baan.
  • Je voelt je onzeker/angstig in het contact met anderen.
  • Je kunt moeilijk jezelf uiten en je grenzen aangeven.
  • Je voelt jezelf vaak verdrietig, boos, schuldig, beschaamd, neerslachtig of teleurgesteld.
  • Je hebt lichamelijke klachten en/of ziekten.
  • In je familie spelen er thema’s zoals familiegeheimen, uitstoting, scheiding, oorlog, geweld, verslaving.
  • Je voelt je niet in liefde verbonden met jezelf en/of anderen.

Natuurgerichte principes

Als complementair therapeut werk ik volgens de vijf natuurgerichte principes Energie, Prikkeloverdracht, Drainage, Voeding en Psyche. Met behulp van deze principes kijk ik naar de mens als geheel. Alles is energie. Wanneer ons welzijn niet goed is, kan het zijn dat er sprake is van een blokkade waardoor de levensenergie onvoldoende door ons heen stroomt. Door middel van de interventies die ik toepas tijdens een sessie, kan de geblokkeerde energie loskomen en weer gaan stromen. Hierdoor kunnen schadelijke stoffen loskomen en worden afgevoerd zodat het zenuwstelsel tot rust kan komen.

Tijdens een sessie begeleid ik jou bij het krijgen van eigen inzichten in wat deze vijf natuurgerichte principes voor jou betekenen. Desgewenst zoomen we in op hoe het met jouw mineralen en vitamine huishouding is gesteld en wat ervoor nodig is om daar balans in te vormen. Je creëert nieuwe verhaallijnen voor jezelf en kunt die vervolgens toepassen in jouw (ver)nieuw(d)e) levensstijl. Zodoende krijg je weer zicht op jezelf en werk je tegelijkertijd aan het herstel van een gezond welzijn.

De natuur als natuurlijke helper?
Naast de beschikking tot het hebben van een fijne praktijkruimte, werk ik ook graag samen in en met de natuur. Een opstelling in de natuur, in de bossen van Castricum of bij het Geestmerambacht in Alkmaar, is enorm verrijkend en werkt vaak zeer ondersteunend aan jouw vraag.

Magisch
Een opstelling is een intense maar bovenal magische vorm van werken aan en met jezelf. Je maakt je eigen innerlijke reis. Hetgeen je bent aangegaan heeft vaak tijd nodig om te landen. Gun jezelf de tijd. Je bent het waard!

ww-tar

Implicare

'Wat is jouw beste ontdekking?' vroeg de mol.
'Dat wie ik ben genoeg is', zei de jongen.

Uit: De jongen, de mol, de vos en het paard

 

 

Contact

T 06 418 331 90
claudia@implicare.nl
K.v.K.  76504352
AGB-code: 90108486

 
Vreekesweid 1 Broek op Langedijk

De praktijk is alleen op afspraak te bezoeken.