Veranderen

Het oude aanvaarden en het nieuwe verwelkomen.

Allesbehalve een rechtlijnig proces, zoals ik het afgelopen half jaar zelf heb kunnen ervaren. En gelukkig maar!

Want wat begin dit jaar als een niet zo’n fraaie en voor mij geheel onvoorziene situatie begon -met in eerste instantie een gedeukt Ego en gekrenkt Hart tot gevolg-, bewoog zich vanuit de schaduw stap voor stap naar het licht.

Van schemerverlichting naar TL-balk 💡

En zo heb ik in mijn eigen tijd en tempo de pareltjes kunnen ontdekken in die situatie, waarvan ik in eerste instantie dacht dat het me weinig goed zou brengen.

Eén van die pareltjes mag ik vanaf vandaag samen met mijn lief en onze kinderen verwelkomen: ons prachtige nieuwe huis in Bakkum!

Wie had gedacht dat we ooit vanuit onze achtertuin met ‘n koprol de duinen in zouden duikelen waarna met een hink-stap-sprong door naar zee?

Wij niet! 🙃

Dit huis, deze plek, hebben wij dan ook niet gevonden. Nee, het vond óns!

Ego berust zich ondertussen weer verzuchtend in ‘dat wat is’, terwijl Hart zichzelf weer liefdevol kan helen.

Bakkum, de plek waar ik, een net afgestudeerde SPH’er met een tijdelijke baan bij de thuiszorg, terechtkwam bij een jong gezin met baby waarvan de moeder met hernia wel wat extra ondersteuning thuis kon gebruiken.

Onder de rook van de Hoogovens geboren en getogen, maar toch kende ik Bakkum toen nog niet. De energie van die plek is echter vanaf dat moment in mijn ziel gedoken.

Authentiek. Betoverend. Mystiek. Levend!

Een paar weken was ik toen in Bakkum en daarna ben ik er niet meer geweest. Tot nu.

Aan het jonge gezin denk ik nog geregeld. Het heeft me de naam van mijn zoon gebracht. En nu, ruim 23 jaar later, komt alles daar samen en valt het op z’n (m’n) plek.

Het oude en het nieuwe samen.

In afwachting van al dat is en nog gaat komen ben ik de gehele maand september offline en richt mijn energie zich op verhuizen, settelen en liefdevolle tijd doorbrengen met mijn dierbaren.

Vanaf oktober ben ik weer in de lucht en ben je van harte welkom in de fijne praktijkruimte van Implicare bij Soulbalance.