Het Oude Loslaten en het Nieuwe Verwelkomen

Eind augustus nam ik een besluit, een besluit dat ik niet verwacht had te maken. Het kwam plotseling, maar voelde diep van binnen als heel erg kloppend: ik besloot mijn vaste praktijkruimte in Broek op Langedijk niet meer te huren.

Tot mijn verbazing kwam het inzicht waardoor ik dit besluit nam als een verrassing. Ik voelde me namelijk erg op mijn gemak in mijn eigen ruimte en genoot intens van het daar zijn. Echter, toen ik er op dat moment wat verder op afstemde, voelde het ook als vastzitten. Vast in ruimte, materie en in mijzelf.

Toen mijn innerlijke kind van zich liet horen, angstig en vol hechting aan de ruimte, realiseerde ik me dat deze ruimte een oude behoefte reflecteerde. Een behoefte die me verhinderde in mijn ondernemerschap te stromen. En door met dit deel van mij te praten en te verbinden, ontstond er ruimte voor een nieuw besluit en een dieper vertrouwen in de toekomst.

Sinds enkele jaren leef ik meer in harmonie met de ritmes van de energetische seizoenen. Dit is een andere benadering dan het volgen van de traditionele seizoenen die we kennen, welke zijn gebaseerd op de stand van de zon. Deze diepere afstemming op energetische cycli voelt voor mij veel natuurlijker en geeft me een dieper begrip van mijn eigen ritmes en processen.

Vanuit hier kan ik op een dieper niveau verklaren waarom ik juist eind augustus dit besluit nam. Alhoewel de cognitieve bevestiging welkom was, voelde ik al dat dit de juiste weg voorwaarts was. Het zorgt ervoor dat ik vanuit mijn diepste verlangen een leven kan Leven vanuit het hart, in een meer organische flow.

Mijn pad van introspectie en groei blijft zich ontvouwen. Terwijl ik blijf leren en ont-wikkelen, ben ik dankbaar voor elk moment van helderheid en elk nieuw inzicht. En zoals de seizoenen veranderen, veranderen wij ook. Sta eens stil bij jouw huidige ‘seizoen’ in het leven. Wat wil je behouden en wat wil je loslaten?

Laat je hart je gids zijn 🩷

Laat een reactie achter