Gedreven door Leven

Ik was één van die gelukkige kinderen, die het voorrecht had om op te groeien met verse, onbespoten groenten. Mijn vader had vroeger namelijk een moestuin. Ik hield erg van groentes (en nog steeds), maar bij het opeten daarvan gruwelde ik enorm van de slakjes en andere kleine beestjes die zich, ondanks het grondig spoelen en wassen, in mijn eten hadden verstopt. Gedreven door leven 😉

“Kunnen we geen sla uit de supermarkt halen? Daar zit dat niet in!”, mopperde ik dan met opgetrokken neus. Maar zoals met veel dingen in het leven, leer je pas achteraf de waarde van iets inzien.

Mijn behoefte om zelf te creëren werd naarmate de jaren verstreken groter. Zo is Implicare ook ontstaan. Vanuit de behoefte en het verlangen om iets wat zó eigen is de wereld in te brengen. Iets wat met aandacht en focus groeit en bloeit op mijn geheel eigen wijze. Implicare, Gedreven door Leven.

Vanuit de herinnering aan de moestuin van mijn vader en mijn behoefte om te creëren, ontstond een paar maanden terug de gedachte om daar iets mee te doen. De biologische groente uit de supermarkt volstaat plots niet meer. Ik wil mijn behoefte en verlangen naar gezond eten en creëren zélf vervullen!

En zo werd project moestuin geboren. De voorpret is reeds begonnen! Wonderlijk hoe een plantje zo klein uit een nog kleiner zaadje ontkiemt, waarna het groter groeit, met een klein stengeltje, kleine blaadjes en minuscuul kleine worteltjes.

Ik kan haast niet wachten om de eerste opbrengst te oogsten! Maar daarvoor eerst toch nog wat geduld.

Buiten wacht de moestuin, keurig in potten en bakken. Lekker overzichtelijk en ja, ook nog een beetje op safe. Want om net als mijn vader te beginnen met een hele grote moestuin, dat is mij nog even een stap te ver. Dus ik doe een voorzichtige eerste poging.  Per slot van rekening begint de langste reis altijd met de eerste stap.

En de slakjes en beestjes? Die neem ik er deze keer voor lief bij 🐌🐛🐞