Praktijk voor begeleiding bij levensthema’s

Wat beteken ik voor mezelf?

Ziel, mens, vrouw, dochter, geliefde, vriendin, moeder, ondernemer, oprichter van Implicare. Het zijn niet de woorden die ergens betekenis aan geven, maar de betekenis die jij er zelf aan geeft.

In dit leven is mijn verhaal dat het gaat om jezelf leren kennen en om ten volste te leven vanuit jouw grootste potentieel. Vanuit wie jij écht bent. En ja, dat gebeurt met vallen en opstaan. Niet altijd leuk, maar in de basis vaak niet zo erg als het lijkt. Want daar waar schaduw is, zal namelijk altijd licht zijn. De weg ontstaat door erop te lopen en over het hoe je op deze weg loopt, dat is waar het naar mijn mening hier over gaat.

Het was tijdens mijn eigen reis tot opsteller bij Hylke Bonnema, dat ik merkte dat het begeleiden van opstellingen eigenlijk bijzonder moeiteloos door mij heen bewoog. Het ging als het ware vanzelf en ik haalde er veel genoegdoening en dankbaarheid uit.

Aanvankelijk had ik dan ook het idee om deze manier van werken binnen de jeugdhulpverlening verder te ontwikkelen. Dit was de branche waar ik toen werkte en waar ik zo'n 23 jaar werkzaam ben geweest.

Dát idee bleek alleen niet echt de bedoeling te zijn, zoals het leven zich nu eenmaal simpelweg ontvouwt en niet laat leiden.

En zo ontstond er in 2019 vanuit het diepe verlangen om meer mensen in contact te brengen met het helende opstellingenwerk, nog een ánder idee: het idee van een eigen Praktijk.

Na een avondje verwoed brainstormen en een diepe meditatie was de naam daar: Implicare - Gedreven door Leven

Implicare betekent in het Italiaans ‘iets betekenen’. De onderliggende vraag in deze is: ‘Weet jij wat je voor jezelf betekent?'

Opstellingenwerk heeft mij gaandeweg steeds dieper doen inzien en laten voelen wat het antwoord voor mij op deze vraag eigenlijk is. En alhoewel geen enkele opstelling met elkaar te vergelijken valt, wordt telkens toch zo mooi duidelijk dat de ‘uitkomst’ van een opstelling altijd precies datgene laat zien wat voor diegene passend en van betekenis is.

Met mijn hele Zijn en alles wat ik daarin met mij meedraag aan inzicht, creativiteit, techniek, kennis en ervaring, sta ik jou bij jouw proces heel graag (tijdelijk) bij.

Samen onderzoeken we wat er zich (onbewust) bij je afspeelt, zodat jij jezelf weer leert kennen en betekenis gaat geven aan datgene wat het allerbelangrijkste is in dit leven, namelijk: Jijzelf.

Wees welkom mooi mens! Ik kijk er naar uit om samen met je op te lopen.

- Claudia Sanna

 

IMG_0160

'Het doel is onderweg Zijn' - Claudia Sanna

ww-tar

Implicare

Waarom hebben alle dingen een naam?
vroeg het meisje aan de meester.
Het was even stil –
en hij antwoordde: Wat een mooie vraag!
Je naam heb je van je ouders gekregen.
Omdat je een naam hebt, kan ik je roepen.
En als ik je roep, kun je bij me komen.
En als je komt, kan ik je vasthouden.
En als ik je vastpak, kan ik je loslaten.
Uit: Vonken van Verlangen. Wibe Veenbaas en Joke Goudswaard

Contact

T 06 418 331 90
claudia@implicare.nl
K.v.K.  76504352
AGB-code: 90108486

 
Vreekesweid 1 Broek op Langedijk

De praktijk is alleen op afspraak te bezoeken.