Praktijk voor begeleiding bij levensthema’s

Over mij

Nederland en Italië, jongste van vier, (bonus)moeder van vier, geliefde, vriendin en oprichtster van Implicare.

Al jong maakte ik de keuze om van het samenwerken met mensen mijn beroep te maken en zolang ik me kan herinneren, ben ik bezig met het leren kennen van mijzelf en mijn eigen ontwikkeling.

Ik heb jarenlange ervaring als professional in de jeugdzorg waar ik met ouders, jong volwassenen en kinderen heb samengewerkt. Hier is mijn liefde voor het systemisch werk geboren en in mijn hart gaan zitten. Later ben ik mij gaan scholen in het trainen van mindfulness en compassie en heb ik mij doorontwikkeld in het systemisch werk als opsteller.

Mijn verhaal is dat het in het leven draait om jezelf leren kennen en om ten volste te leven vanuit wie jij écht bent. En dat dat gebeurt met vallen en opstaan, want waar schaduw is, is licht. Hierin gaat het naar mijn idee niet zozeer om het behalen van de eindstreep; de weg ernaar toe en hoe je deze bewandeld is waar het om draait.

Levensthema’s zoals het hebben van bestaansrecht, durven vertrouwen, acceptatie van dat wat is, je eigen ruimte en plek innemen, ervaren van levensenergie/-vreugde en liefdevol uitreiken zijn mij vanuit eigen ervaring en doordat ik met veel verschillende mensen heb (samen) gewerkt erg bekend.

Het begeleiden van en samen oplopen in waar de ander op dat moment in het leven staat, is wat mijn hart sneller doet slaan. Ik geloof in de eigen kracht en het zelf herstellend vermogen van de mens waarbij ik ervan uitga dat de sleutel tot verandering altijd in jezelf ligt.

Met alles in wie ik ben en wat ik met me meedraag aan inzicht, creativiteit, techniek, kennis en ervaring, sta ik jou bij jouw proces (tijdelijk) bij. Samen onderzoeken we wat er zich (onbewust) afspeelt, zodat jij jezelf weer leert kennen en betekenis gaat geven aan wie jij bent.

Wees welkom mooi mens! Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.

 

IMG_0160

'Het doel is onderweg Zijn' - Claudia Sanna

ww-tar

Implicare

Waarom hebben alle dingen een naam?
vroeg het meisje aan de meester.
Het was even stil –
en hij antwoordde: Wat een mooie vraag!
Je naam heb je van je ouders gekregen.
Omdat je een naam hebt, kan ik je roepen.
En als ik je roep, kun je bij me komen.
En als je komt, kan ik je vasthouden.
En als ik je vastpak, kan ik je loslaten.
Uit: Vonken van Verlangen. Wibe Veenbaas en Joke Goudswaard

Contact

T 06 418 331 90
claudia@implicare.nl
K.v.K.  76504352
AGB-code: 90108486

 
Vreekesweid 1 Broek op Langedijk

De praktijk is alleen op afspraak te bezoeken.