Praktijk voor begeleiding bij levensthema’s

Wat beteken ik voor mezelf?

Ziel, mens, dochter, geliefde, moeder, ondernemer, creator van Implicare. Het zijn niet de woorden die ergens betekenis aan geven. Het is de betekenis die jij er zelf aan geeft!

Mijn missie? Anderen helpen groeien door het (terug) vinden van hun eigen betekenis en waarheid .

Welkom! 🌱

In dit leven is mijn verhaal dat het gaat om jezelf leren kennen en om ten volste te leven vanuit jouw grootste potentieel. Vanuit wie jij écht bent. En dat gebeurt met vallen en opstaan. Niet altijd leuk, maar in de basis en vaak achteraf bekeken ook niet zo erg als dat het aanvankelijk leek. Daar waar schaduw is, zal namelijk altijd licht zijn. De weg ontstaat nu door erop te lopen en over het hoe je op deze weg loopt, dat is waar het naar mijn mening over gaat.

Tijdens mijn eigen reis tot opsteller in 2019 merkte ik dat het begeleiden van opstellingen bijzonder moeiteloos door mij heen bewoog. Het ging als het ware vanzelf en ik haalde er veel genoegdoening en dankbaarheid uit. Aanvankelijk had ik het idee om deze manier van werken meer binnen de jeugdhulpverlening te implementeren. Dit is de branche waar ik als professional ben opgegroeid en waar ik 24 jaar werkzaam ben geweest. Mijn liefde voor de contextuele benadering en het systemisch werken is hier in mijn hart gaan zitten en ik wilde dat graag combineren met mijn net ontdekte andere liefde, namelijk die van het opstellen.

Dat idee bleek echter voor mij niet de juiste weg te zijn, zoals het leven zich simpelweg ontvouwt. En ik besloot het leven te volgen.

In 2019 rondde ik de jaaropleiding tot Intuïtief Systemisch Opsteller af bij Hylke Bonnema, wat mij de volledige bedding in mijzelf gaf om mijn eigen praktijk Implicare op te richten. Vervolgens heb ik in 2022 de opleiding Systemisch Lichaamswerk en Ziektebeelden bij Stefanie Bussing gevolgd, en in 2023 het verdiepingsjaar daarvan afgerond. Deze opleidingen hebben mij dieper in mijn eigen lijf doen zakken en een veiligheid gecreëerd waardoor ik mezelf meer en meer thuis ben gaan voelen in mij. Iets wat ik jou kan laten ervaren in onze samenwerking.

Door meer en meer te volgen wat het leven van mij wil in plaats van wat ik van het leven wil, ontstond Implicare. Vanuit een diep verlangen om meer mensen in contact te brengen met zichzelf met behulp van het helende opstellingenwerk, kwam eind 2019 het idee voor een eigen praktijk naar voren. Na een avond verwoed brainstormen en een diepe meditatie was de naam geboren: Implicare - Gedreven door Leven. Implicare betekent in het Italiaans ‘iets betekenen’. De onderliggende vraag hierbij is: ‘Weet jij wat je voor jezelf betekent en hoe implementeer je dat vervolgens in jezelf?’

In 2022 heb ik afscheid genomen van mijn baan in de jeugdhulpverlening en ben ik mij meer op Implicare en het leven als ondernemer gaan richten. Stap voor stap en spelenderwijs ben ik vandaag de dag aan het ontdekken wat het is dat ik nog verder te doen heb en, heel belangrijk, wat het is waar ík blij van word! Een mooi proces in het niet-weten. Zonder vaste uitkomst en route, wat soms nog best wel een behoorlijke uitdaging blijkt te zijn.

Mijn weg ontvouwt zich gestaag door het te lopen zoals het komt en vertrouwen is hierin het sleutelwoord. Telkens weer en steeds dieper laat het opstellingenwerk mij inzien en voelen wat het antwoord voor mij op de vraag wat ik voor mezelf beteken eigenlijk is. En alhoewel geen enkele opstelling met elkaar te vergelijken valt, wordt telkens toch zo mooi duidelijk dat de ‘uitkomst’ van een opstelling altijd precies datgene laat zien wat voor mij en voor een ander op dat moment passend en van betekenis is.

Met mijn hele zijn en alles wat ik daarin met mij meedraag aan inzicht, creativiteit, techniek, kennis en ervaring, sta ik jou bij jouw proces heel graag (tijdelijk) bij. Samen onderzoeken we wat er zich (onbewust) bij je afspeelt, zodat jij jezelf weer leert kennen en betekenis gaat geven aan datgene wat het allerbelangrijkste is in dit leven, namelijk: jijzelf.

Wees welkom mooi mens! Ik kijk ernaar uit om samen met je op te lopen.

Claudia Sanna - Implicare - Gedreven door Leven 🌱

IMG_0160

'Het doel is onderweg Zijn' - Claudia Sanna

ww-tar

Implicare

Waarom hebben alle dingen een naam?
vroeg het meisje aan de meester.
Het was even stil –
en hij antwoordde: Wat een mooie vraag!
Je naam heb je van je ouders gekregen.
Omdat je een naam hebt, kan ik je roepen.
En als ik je roep, kun je bij me komen.
En als je komt, kan ik je vasthouden.
En als ik je vastpak, kan ik je loslaten.
Uit: Vonken van Verlangen. Wibe Veenbaas en Joke Goudswaard

Contact

T 06 418 331 90
claudia@implicare.nl
K.v.K.  76504352

 

Mijn werkgebied is in de omgeving van Bakkum/Castricum. Maar wil jij met mij werken op een voor jou ideale plek? Neem contact op en we stemmen samen af waar 🌍