Van Overleven naar Leven – Een workshop op weg naar Vrijheid!

Datum:

28 september, 2024

Tijd:

10:00

Locatie:

Het Zakenstation- De Open Ruimte

Na het succes van onze workshop ‘(her)vind je Levenskracht – een workshop voor vrouwen’, organiseren wij, Claudia en Jacqueline, nu een verdiepende workshop voor zowel vrouwen als mannen.

We nemen je mee op een reis door je lijf, van je hoofd naar je hart naar je buik en onderzoeken zo patronen, reacties en imprints die je gedurende je leven hebt opgedaan. Ontdek waar deze zijn ontstaan en hoe ze nog steeds invloed hebben op jouw leven. Het doorvoelen en onderzoeken van deze imprints draagt bij aan het loslaten van oude patronen en bevordert heling en integratie.

Herstel je innerlijke balans en ontdek een diep gevoel van acceptatie en vrijheid in jezelf tijdens deze bijzondere workshop!

In de snelle wereld van vandaag, waar we vaak door ons drukke leven rennen en de verbinding met onszelf verliezen, is er weinig ruimte om echt tot rust te komen. Velen van ons leven voornamelijk vanuit ons hoofd en hebben het contact met ons lijf verloren. Juist het lijf kan onze meest wijze raadgever zijn.

Herken je het gevoel dat de dingen ‘je overkomen’ en dat je geen grip meer op je leven hebt? Dat je als het ware vast lijkt te zitten in oude overlevingspatronen? Verlang jij ernaar om jezelf te bevrijden van deze oude patronen en overlevingsmechanismen? Om zo de stap te maken om meer grip op je manier van reageren te krijgen, jezelf te leren reguleren om van overleven naar echt leven te komen, vanuit een diepere verbinding met je lichaam en ziel? Dan is deze workshop precies wat je nodig hebt!

Ons doel is om je met behulp van lichaamsgerichte activatieoefeningen en opstellingswerk een diep gevoel van acceptatie en balans te laten ervaren, zodat je opnieuw in verbinding kunt komen met je ware zelf. We werken samen met je lijf, geest en ziel door middel van regulatie van het zenuwstelsel en de nervus vagus. Hierdoor zul je de balans in jezelf hervinden en laat je jezelf niet meer (zo gemakkelijk) overspoelen.

Wie zijn wij?
Claudia Sanna (op de foto rechts), intuïtief systemisch opsteller met expertise in opstellingen- en traumawerk, en Jacqueline Forster (op de foto links), trauma- en EMDR-therapeut met expertise in lichaamsgerichte psychotherapie en bindweefselmassage. Samen bundelen wij onze krachten voor deze én toekomstige workshops.

Wat staat je te wachten?
Tijdens deze dag maken we gebruik van lichaamsgerichte oefeningen en systemische opstellingen, gericht op het doorvoelen van oude imprints en overlevingsmechanismen. De oefeningen worden stapsgewijs opgebouwd en kunnen variëren van mild tot intens, waarbij we steeds de nadruk zullen leggen op het leren reguleren van jezelf, zodat jij je veilig kunt voelen in jezelf. Dit alles vindt plaats in een veilige, liefdevolle omgeving waarin jij je gezien en gedragen voelt. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.

Voor wie is deze workshop geschikt?
Onze workshop is geschikt voor iedereen die op zoek is naar persoonlijke ontwikkeling en groei, ongeacht je (volwassen) leeftijd, geslacht of levensfase. Je bent van harte welkom om met ons de verdieping in jezelf aan te gaan! We merken hierbij op dat het belangrijk is dat je de verantwoordelijkheid voor jezelf en je eigen proces kunt dragen, en dat je een zekere mate van veiligheid in jezelf ervaart, zodat onze oefeningen jou niet overspoelen. Uiteraard helpen en leren wij je tijdens de workshop om die veiligheid in jezelf te vergroten.

Deze workshop biedt je handvatten en inzichten en helpt je een reset te maken op datgene wat je nu nog in de weg staat om voluit te kunnen leven. Je leert jezelf te reguleren en de veiligheid in jezelf weer te vinden. Het is echter geen vervanging voor therapie, maar een begeleide diepgaande innerlijke reis.

Gebruik je antidepressiva of andere medicatie, of twijfel je of deze workshop geschikt voor je is? Neem dan eerst even contact met ons op om af te stemmen of deze workshop op dit moment het meest passend voor je is.

Wat zeggen deelnemers die je zijn voorgegaan in de workshops die wij samen organiseren over onze begeleiding & samenwerking?
✨‘De begeleiding van Claudia en Jacqueline heb ik als heel warm en liefdevol ervaren.’
✨‘Dit was echt een cadeau aan mezelf. Ik heb geleerd om dieper in verbinding te komen met mezelf en met anderen. Zo voelen we ons niet alleen staan want dat is niet nodig’
✨‘Claudia en Jacqueline zijn zelf voorbeelden van levendige levenskracht, het spat ervan af! Ze zorgden voor een veilige, enthousiaste, zorgzame sfeer. De opbouw ging in stappen die steeds met zorg gekozen waren. Zo kwamen we vanzelf meer in ons lijf.’
✨‘Jullie vertrouwen naar elkaar toe was duidelijk voelbaar. En daarmee legden jullie een veilige en open basis voor ons als deelnemers.’
✨‘Claudia en Jacqueline gaven mij het gevoel dat ik in een veilige omgeving was en het was fijn dat er ook plek was voor de nodige luchtigheid en humor. Een goede flow met een fijne afwisseling van actief en rust.’

Datum en locatie: Zaterdag 28 september 2024 van 10:00 uur tot 16:00 uur in de Open Ruimte, Het Zakenstation Alkmaar, Berenkoog 49.

Investering in jezelf: €144,44 inclusief deskundige en liefdevolle begeleiding, thee, koffie en lekkernijen. Breng wel je eigen lunch mee! Yogamatten en kussentjes zijn beschikbaar, maar neem gerust je eigen kussentje, yogastoel of schapenvacht mee om op te zitten als je dat prettig vindt.

Fijn als je erbij bent. Voel je Welkom!

Harte groet,

Claudia Sanna & Jacqueline Forster

www.Implicare.nl 🌱 & www.praktijkdewijzeuil.nl 🦉

Event is voorbij
Beschikbare plaatsen 12
  • Het Zakenstation- De Open Ruimte
  • Berenkoog 49
  • Alkmaar
  • 1822 BN

Wanneer:

  • 28 september, 2024 10:00   -   16:00
Deel dit event
Toevoegen aan uw agenda