De lente

Vandaag is het 21 maart – De lente is begonnen! Of nou ja, volgens de kalender dan. Want voor mij begint de lente eerlijk gezegd al veel eerder. Geboren op 9 januari, zag ik als jong winter-kind al in de eerste weken na mijn verjaardag de natuur ontwaken.

Waar januari na alle uitbundigheid van de voorafgaande feestmaanden voor velen voelt als een lange, saaie, eeuwigdurende maand, zo zag ik het leven juist weer ontkiemen en in bloei komen. Van het donker naar het licht ✨
Magisch, vond ik dat altijd. En nog steeds! Toch heb ik mij lang gehouden aan het idee dat de lente nu eenmaal begint op 21 maart. En dus niet eerder.Gekkig eigenlijk, toch? Want mijn gevoel zei mij al vanaf jongs af aan iets heel anders. Maar omdat het nu eenmaal zo is en niet anders, dacht ik, luisterde ik daar niet naar.
Dat heb ik heel lang gedaan. Mij laten leiden in het leven door datgene wat zich buiten mij af speelde en dat zien als de waarheid. Omdat het gewoon zo was. Omdat andere mensen dat nu eenmaal zeiden. En ik volgde.

Aan datgene wat zich in mij speelde aan gevoel, daar schonk ik eerlijk gezegd helemaal geen aandacht aan. Best lastig eigenlijk, want ik voel namelijk ontzettend veel! Maar in die tijd wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik met al dat gevoel aan moest.

Door de jaren heen ben ik vele levensthema’s tegen gekomen en heb ik giga veel processen doorlopen. Stapje voor stapje heb ik daarin steeds meer durven vertrouwen op mijn eigen inzicht en gevoel. Want in het leven gaat het erom dat je jouw eigen waarheid vindt en dat je vanuit die waarheid leeft. Vanuit je eigen IK.

Bij het oprichten van Implicare is dat dan ook mijn voornaamste intentie geweest: jou bijstaan in jouw zoektocht naar wat jij voor jezelf betekent en vanuit dáár jouw leven (durven) leven. Dat is Gedreven door Leven. Jouw leven léven!

Dus: Wanneer begint voor jou de lente? Wat is hierin jouw gevoel en waarheid?

Waar je nu ook mag staan in jouw leven, geniet van wat de natuur aan moois brengt 🌱