Heb je wel eens last van negatieve gedachten?

Als je antwoord hierop ‘Ja’ is, dan kan onderstaande je daar misschien bij helpen.

๐—ช๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ถ๐—ธ๐˜ ๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ด๐—ฒ๐—ต๐—ฒ๐˜‚๐—ด๐—ฒ๐—ป

Het was de Japanse onderzoeker Masaru Emoto die bij zijn onderzoek naar de vorming van ijskristallen ontdekte, dat water woorden kan โ€˜verstaanโ€™ en dat het reageert op woorden, gedachten en emoties. Hij kwam er achter dat water als het ware over een soort geheugen beschikt.
Als je jezelf nu eens bedenkt dat je als mens zelf voor een groot deel uit water bestaat, zou dat dan kunnen betekenen dat je met jou gedachten er zelf voor kunt zorgen, dat de werkelijkheid in en om je heen veranderd..? Wat voor invloed hebben onze positieve en negatieve gedachten op onszelf eigenlijk?

๐—›๐—ฒ๐˜ ๐—ฅ๐—ถ๐—ท๐˜€๐˜๐—ฒ๐˜…๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜

Stel, je vult twee glazen potjes met gekookte rijst. Tegen het ene potje rijst praat je dagelijks super lief, je maakt veel complimentjes en geeft het zoveel mogelijk positieve aandacht. Het andere potje rijst daarentegen scheld je elke dag uit, daar zeg je hele lelijke dingen tegen en geef je zo veel mogelijk negatieve aandacht. Dit hou je zo een paar weken vol. Al snel zul je zien dat de rijst in het potje wat jouw positieve aandacht krijgt er goed uit blijft zien. Het is mooi glanzend en blijft dezelfde kleur houden. De rijst in het potje wat jouw negatieve aandacht krijgt begint echter al vrij te schimmelen, ziet er bedorven uit en krijgt een viezige kleur.

Wat nou als jij zoals de gekookte rijst in het potje bent. Welke rijst zou je dan willen zijn? Grote kans dat je zegt dat je de rijst wilt zijn met de mooie glanzende look. Want niemand wil er toch bedorven en beschimmeld uitzien, toch?

Foto van www.toverrijst.nl

๐—ข๐—ฝ ๐—ท๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ๐—น๐—ณ ๐˜๐—ผ๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—ป..?

Maar wat nou als jij jezelf steeds onderuit haalt, door negatief over jezelf te denken, lelijke dingen over jezelf zegt zoals bijvoorbeeld ‘ik ben stom. Ik ben lelijk. Ik ben niks waard?’. Kortom, je geeft jezelf heel veel negatieve aandacht. Dan gebeurd er precies hetzelfde met jou van binnen zoals dat wat er gebeurd met de rijst die elke dag wordt uitgescholden.

Vind je dat jezelf moeilijk voor te stellen? Je kunt het rijstexperiment zelf uitproberen, klik daarvoor hier, of neem twee plantjes en voer daar hetzelfde experiment mee uit. Je zult zien dat er een soortgelijk proces zal plaatsvinden van mooi in leven en bloei versus verwelken en verdorren

๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐—น๐—ผ๐˜€ ๐—ท๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ผ๐—ฝ?

Nu je dit zo weet hoop ik dat je wanneer je nog eens negatief denkt of praat over jezelf, je jezelf dit verhaal herinnert. Het betekent heus niet dat je plots geen negatieve gedachten meer zult hebben. Patronen zijn immers vaak hardnekkig te doorbreken en daarnaast worden we ons steeds meer en meer bewust van de grootsheid en impact van ons cellulair geheugen.

Het ‘probleem’ laat zich pas ‘oplossen’ wanneer je bij de kern van hun ontstaan bent aangekomen door hier bijvoorbeeld met een familieopstelling naar te kijken en te onderzoeken wat er aan de grondslag van je negatief denken ligt zodat je hebt kunt doorvoelen.

๐—๐—ผ๐˜‚๐˜„ ๐—ด๐—ฒ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฒ๐—ธ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜

Door jezelf dit verhaal te herinneren en nu te weten dat jouw gedachtekracht super sterk is en je er zelf voor kunt zorgen dat je van binnen glanzend bent of juist bederft, ben je hiermee al heel goed op weg om voor jezelf een gezondere leefomgeving te creรซren โค๏ธ

Ben je ergens geraakt na te lezen van dit verhaal? Of wil je hier eens verder over van gedachten wisselen? Neem gerust contact met me op. Ik stem graag met je af op datgene wat jij wilt delen.
Claudia – Implicare ๐ŸŒฑ