Waar ben je naar op zoek?

In mijn Praktijk Implicare kom ik vaak mensen tegen die zoekende zijn.ย  Zoekend naar iets of iemand.
Nu ken ik deze zoektocht zelf heel erg goed. Ik was namelijk een kei in zoeken. Een zoeker eerste klas. Een absolute pro!

Maar ondanks al dat zoeken, vond ik niet zo veel. Ik wist namelijk eigenlijk helemaal niet zo goed waar ik naar op zoek was.

Dat veranderde toen ik het verhaal van de taxichauffeur hoorde. Dit was zeg maar een voor mij ontzettend groot AHA!-moment. Sindsdien weet ik steeds beter waar ik naar op weg ben, waar ik naar toe wil en hoef ik niet meer zo ontzettend veel en hard te zoeken.

Nieuwsgierig geworden naar het verhaal? Stel jezelf dan eens het volgende voor;

Je houdt een taxi aan, stapt in en de taxichauffeur zegt tegen je:
โ€˜Waar wil je naar toe?โ€™โ€™ En jij zegt: โ€˜Gรฉรฉn idee. Doe maar ergens naar toeโ€™.
De taxi chauffeur start de auto en begint te rijden. En hij rijdt. En rijdt. Op een gegeven moment zie je door het raampje van de taxi telkens hetzelfde straatbeeld voorbij komen en je beseft je plots dat jullie in rondjes rijden.
โ€˜Maar dat is niet de bedoeling!โ€™ roep je uit. โ€˜We rijden alleen maar in rondjes!โ€™
De Taxichauffeur zegt tegen je: โ€˜Waar wil je dan naar toe?โ€™
En je zegt: โ€˜Gewoon! Ergens naar toe!โ€™ En de taxichauffeur begint weer te rijden. En hij rijdt. En rijdt. En wederom zie je door het raampje dat jullie in steeds dezelfde rondjes rijden.
โ€˜Ja. Zo kom ik natuurlijk nergens!โ€™ verzucht je enigszins geรฏrriteerd…

De moraal van dit verhaal?
Als jij niet duidelijk aangeeft waar je naar toe wilt, zal de taxichauffeur steeds dezelfde rondjes blijven rijden.

En zo is het eigenlijk ook met het Leven.
Waar wil jij naartoe met jouw Leven? Zit jij aan het stuur van je eigen bestemming of weet je het niet zo goed en laat je een ander rijden met steeds dezelfde rondjes tot gevolg?

Als jij weet waar je naar toe wil, dan is dat de plek waar je heen gaat. Je weet misschien nog niet hoe je er gaat komen en wat je onderweg allemaal tegen zult komen. Misschien is er wel een omweg of kom je een paar flinke hobbels op de weg tegen. Of misschien is er plots een wegversperring en moet je onverwacht een tijdelijke tussenstop maken.

Het pad ontstaat door erop te lopen en hoe je er uiteindelijk gaat komen, dat is helemaal niet zo van belang. Als jij weet waar jij naartoe wilt, dan is dat waar je naar op weg bent. Het onderweg Zijn, dat is waar het hier om draait.

Als het om jouw Leven gaat, weet jij dan waar je naar op weg bent of ben je nog aan het zoeken?

Wil je een handreiking bij jouw zoektocht? Laat het me weten en ik loop graag tijdelijk met je mee, totdat jij weer weet waar je naar op weg bent ๐ŸŒฑ